Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Innováció, pályázatok

szerző: PTE-mk

ERASMUS pályázati felhívás 2013-2014-es tanév őszi és tavaszi szemeszterére

Határidő: 2013. március 19.

 


Kari innovációs portfólió

A PTE Művészeti Kar innovációs portfóliója a PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központ K+F portfóliójának Humán- és Társadalomtudomány moduljában érhető el a partnerek és az érdeklődők számára. Jelenleg a következő kutatócsoportok kerültek feltüntetésre:

  • Anyag- és formakutatás kutatócsoport,
  • Anyagismeret a képzőművészetben kutatócsoport,
  • Elektronikus médiumok a művészetben kutatócsoport,
  • Művészettörténeti kutatócsoport,
  • Valós és virtuális terek kutatócsoport.

A tudástérkép célja és felhasználásának lehetőségei

A fentiekhez egy lehetséges segítség a PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központ által koordinált tudástérkép projekt. A tudástérkép célja, hogy átláthatóvá tegye egyetemi szinten  a kari kompetenciákat, referenciákat, szakmai múltat és kutatási területeket. Egy kutatócsoport létrehozása a kutatási funkció mellett hatékony eszköz lehet pályázati érdekképviselet, valamint  az innovációs portfólió fejlesztése során.

Tudástérképen való regisztrációhoz a kérdőív itt tölthető le.

Bővebb információ a kari InnoPontnál.


A tudástérkép előzményei

„Emberek, irányok, eredmények" címmel 2007-ben kiadvány készült a Pécsi Tudományegyetem innovatív kutatásairól. Az adatgyűjtés alapján, amely 2007. február 28-án zárult le, az alábbi rész a Művészeti Karra vonatkozó kutatási, innovatív területeket tartalmazza.

Az említett dokumentum Művészeti Karra vonatkozó része letölthető.


A fenti, letölthető dokumentum adatai:

Dobay Kata - Győrffy Zoltán - Harka Éva - Vass Orsolya (szerk.): „Emberek, irányok, eredmények - a Pécsi Tudományegyetem innovatív kutatásai", Pécsi Tudományegyetem, UnivPécs szerkesztősége, Pécs, 2007, 43. old.

A hivatkozott kiadvány az INTERREG IIIA, Szlovénia - Magyarország - Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006 programban megvalósuló „Az egyetemi innovációs transzfer potenciál elõsegítése a határmenti régiók KKV-i felé (CrosboR&D)" elnevezésû,* SL-HU-CR/05/4012-106/2004/01/HU-12* számú projekt finanszírozásában jött létre.

utoljára frissítve: 2013. február 26. 10:28:34

« vissza