Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Hallgatói Önkormányzat

szerző: PTE-mk

Kedves Hallgató!

A PTE minden karán működik hallgatói önkormányzat, nincs ez másként a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán sem. A Hallgatói Önkormányzat az eMKá-s hallgatók érdekeit hivatott szolgálni a Kar és az Egyetem intézményrendszerén belül. A feladatokat a választott tisztségviselők - az elnök, az alelnök, a 2 hallgatói képviselő, a 2 ellenőrző bizottsági tag - látják el. Képviselőitek jelen vannak a Kar, és az Egyetem döntéshozó szerveiben: a Dékáni Tanácsban, a Kari Tanácsban, a PTE Szenátusában, továbbá a Kar bizottságaiban (pl.: Gazdasági Bizottságban, Fegyelmi Bizottságban, Tanulmányi Bizottságban stb.) szem előtt tartva a hallgatók jövőjét, és érdekeinek védelmét.

Nekünk, HÖK-ösöknek az a célunk, hogy képviseljük a hallgatók érdekeit, és segítsünk az egyéni problémák mihamarabbi megoldásában. Bármilyen kérdésetek van - legyen az tanulmányi vagy külügyi vagy bármilyen más jellegű gond- forduljatok hozzánk bizalommal. Mi legjobb tudásunk szerint mindent megteszünk, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást!

A HÖK működésének talán nem ez a leglátványosabb, legtöbb hallgatót érintő része. Időről időre törekszünk olyan rendezvényeket szervezni (Gólyatábor, Gólyabál, Kari Karácsony, stb…), amelyek Téged is megmozgatnak. Ha csak egy művészibb estére vágysz a sok-sok kiállítás és koncert mellett, lehetőséged van Pécsi Nemzeti Színházba szóló kedvezményes jegyek kiváltásával, belevetni magad a pécsi kulturális életbe.

Fontosnak tartjuk a Testület demokratikus legitimációját. Bennünket a hallgatók választanak, mi pedig örömmel látjuk el a képviseletet. Mi Értetek dolgozunk, a HÖK- iroda ajtaja nyitva áll bárki előtt. Számunkra fontos, hogy visszajelzéseket kapjunk Tőletek. Így közvetett úton Ti dönthetitek el a saját jövőtöket. Hiszen a legfontosabb, hogy jól érezzétek magatokat az itt eltöltött évek alatt, legyen szó akár szakmai akár kulturális programokról.

Horváth Gergely
HÖK elnök

utoljára frissítve: 2008. június 30. 16:12:40

« vissza